Linkuri accesibilitate

Participare de înalt calibru la conferința de securitate de la München


Wolfgang Ischinger,, organizatorul conferinței de securitate de la Munchen.
Wolfgang Ischinger,, organizatorul conferinței de securitate de la Munchen.

Statele Unite şi China trimit la Conferinţa de securitate de la Munchen care are loc săptămâna aceasta cele mai mari delegaţii de până acum, ceea ce demonstrează importanța reuniunii, a declarant luni președintele forumului care organizează reuniunea, Wolfgang Ischinger.

Din delegaţia Statelor Unite vor face parte vicepreşedintele Mike Pence, ministrul interimar al apărării Patrick Shanahan, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, precum şi Ivanka Trump şi soţul ei Jared Kushner, amândoi consilieri ai Casei Albe, a precizat Ischinger.

La rândul ei, delegaţia Chinei va fi condusă de ministrul de externe Yang Jiechi.

Conferinţa de Securitate la Munchen începe vineri, 15 februarie și este cea mai mare reuniune de experţi în politici de securitate din lume în acest moment.

Tot la conferința de securitate de la Munchen va fi prezentat un raport despre noul echilibu de forte din lume. „Dacă toată lumea se pregăteşte pentru o lume ostilă, apariţia unei astfel de lumi este aproape predestinată” se arată în Raportul intitulat, "Marele puzzle: Cina va aduna piesele?", care va fi prezentat la Conferința de Securitate de la Munchen, cel mai influent for în domeniul relațiilor internaționale. Perioada de după Războiul Rece - şi optimismul general cu care a fost asociată - a luat sfârşit. Dar nu este clar ce fel de nouă ordine va apărea ... şi dacă perioada de tranziţie va fi paşnică", precizează documentul citat de Reuters. Preşedintele Conferinţei, Wolfgang Ischinger, fost ambasador al Germaniei la Washington, a cerut politicienilor statelor de talie mijlocie, inclusiv Uniunii Europene, să facă mai mult pentru menţinerea unei ordini internaţionale liberale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG