Linkuri accesibilitate

Parlamentul European a înștiințat oficial Consiliul UE că propunerea sa pentru șefia Parchetului european este Laura Kovesi


Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a transmis o scrisoare oficială Consiliului UE prin care în informează despre faptul că propunerea Legislativului european pentru șefia Parchetului european este Laura Codruța Kovesi.

Anunțul a fost făcut de Tajani pe contul personal de Twitter: „Laura Codruța Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru șefia Parchetului European. Ea are toate calitățile necesare pentru a face o treabă excelentă. Avem nevoie de mai multe femei extraordinare precum Laura Codruța Kovesi în poziții de conducere”, scrie Antonio Tajani în mesajul său citat de site-urile de știri româneşti.

Echipa de negociere a Parlamentului, decisă joi în Conferința președinților, urmează să discute cu Consiliul UE numirea noului șef al Parchetului European. Echipa este formată din europarlamentarii Ingeborg Grassle (Germania, PPE), Claude Moraes (Marea Britanie, laburist) și Judith Sargentini (Olanda, Verzi).

XS
SM
MD
LG