Linkuri accesibilitate

Blocul ACUM: Parlamentul să constate „caracterul de stat captiv” al R.Moldova și să urmeze o lustrație în sistemul juridic


Moldova -- electoral bloc ACUM, logo
Moldova -- electoral bloc ACUM, logo

Bocul ACUM promovează demiterea sau lustrarea întregii conduceri a structurilor din sistemul de justiție, a declarat deputatul blocului, istoricul Octavin Țîcu într-un interviu cu Europa Liberî. Țîcu a explicat că este de dorită o hotărâre a Parlamentul care să „anunțe statutul de stat captiv” al R.Moldova și care ar permite demiterea „în corpore” a conducerilor structurilor juridice, cum ar fi Procurorul general, sau „nominala” (individuala).

Istoricul Octavian Țîcu, deputatul blocului ACUM - lustrația în justiție
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:56 0:00
Link direct


Țîcu a admis că ar fi vorba de măsuri „nenormale”, dar a argument că sistemul juridic are o „problem genetică de construcție, moștenirea sovietică de supunere… față de instanțele supreme”. În opinia blocului ACUM, a mai arătat Țîcu, Procuratura generala si Centrul Național Anticorupție „au un rol foarte important în legitimarea regimului oligarhic” iar „instanțele de judecată” care au influență și mai puternică, sunt „servile regimului”.

XS
SM
MD
LG