Linkuri accesibilitate

PSRM invită la dialog Blocul ACUM; Blocul cere reluarea de urgență a ședinței Parlamentului


Parlamentul Republicii Moldova la ședința de constituire din 21 martie 2019
Parlamentul Republicii Moldova la ședința de constituire din 21 martie 2019

Partidul Socialiștilor a invitat Blocul Politic ACUM să discute, joi, „formarea majorității parlamentare, constituirea coaliției de guvernare și învestirea unui nou Guvern funcțional pentru Republica Moldova și cetățenii săi”, se arată într-un comunicat de presă. La consultări din partea PSRM au fost delegați Zinaida Greceanîi, lidera formațiunii, Vlad Batrîncea, secretarul executiv, şi Ion Ceban, secretar ideologic, precizează IPN.

Blocul ACUM nu a răspuns direct invitației, dar a dat publicității, la rândul său, o declarație în care arată că vrea să negocieze trecerea prin Parlament a „pachetului de inițiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt”. Blocul ACUM precizează că pentru aceasta este nevoie numai de o majoritate în Parlament, nu și de „crearea unei coaliții de guvernare cu PSRM”.

În consecință, Blocul ACUM cere în mod repetat reluarea de urgență a ședinței Parlamentului și revenirea în cadrul legal și constituțional. Blocul ACUM a înregistrat cererea, care îi este adresată deputatului socialist Eduard Smirnov, împuternicit să prezideze ședința de constituire a Parlamentului, întreruptă pe o perioadă nedeterminată, informează IPN.

Președintele Igor Dodon a avertizat: „Dacă până la mijlocul lunii iunie, adică timp de trei luni, în legislativ nu va fi adoptată nicio lege, dacă nu este ales un președinte de Parlament, atunci la expirarea acestor trei luni eu pot să dizolv Parlamentul. De astăzi mai sunt două luni”, a spus Dodon, marți seara, într-o emisiune la postului de televiziune NTV Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG