Linkuri accesibilitate

Lipsă acută de specialiști în regiunea transnistreană. Tiraspolul discută măsuri de atragere a cadrelor calificate


La Tiraspol
La Tiraspol

Regiunea transnistreană se confruntă cu o criză acută de specialiști, iar administrația separatistă de la Tiraspol își propune să atragă cadre calificate, oferindu-le facilități, inclusiv împrumuturi preferențiale pentru locuințe.

„Avem un reflux de cadre în educație, sănătate, organele de forță, în infrastructura întreprinderilor și, dacă nu vom lua măsuri, acum sau în timpul apropiat, s-ar putea să ne confruntăm cu faptul că nu va mai avea cine să învețe elevii, să trateze pacienții, să ne apere sau să repare infrastructura”, a declarat șeful executivului de la Tiraspol, Alexandr Marînov, citat de serviciul său de presă, într-o ședință cu subalternii.

Printre propunerile analizate de Tiraspol sunt oferirea de credite ipotecare, de cca 10 mii de dolari, pentru familii tinere, pe un termen de 10 ani.

Potrivit sursei citate, cel mai mare nivel de fluiditate și de lipsă a cadrelor ar fi în așa-numitele ministere de interne, apărare, educație, sănătate și justiție de la Tiraspol, unde sute de oameni stau la rând să li se dea o locuință.

XS
SM
MD
LG