Linkuri accesibilitate

Un delfin alb, fugit probabil de la o bază navală rusească, găsit în apele norvegiene


Un delfin alb (sau balena Beluga) purtând un ham strâns, care pare să fie fabricat în Rusia, a fost găsit în apele norvegiene, provocând speculații că animalul a fugit dintr-o instalație militară rusească. Un oficial de la Directoratul pentru pescuit al Norvegiei, citat de Associated Press, a spus că pe hamul, care pare să fi fost folosit ca să poarte un aparat de fotografiat sau filmat, stă scris „Echipament St. Petersburg”.

Oficialul norvegian Joergen Ree Wiig a mai spus că prezența delfinului a fost semnalată săptămâna trecută de pescari norvegieni, în nordul arctic, și că unul dintre ei a sărit în apă ca să-l scape din ham. Profesorul de biologie de la universitatea din Tromsoe, Audun Rikardsen, a spus că „este foarte probabil” ca delfinul să fi fugit de la baza navală rusească de la Murmansk.

Rikardsen a mai spus că delfinul este clar domesticit, dovada fiind că s-a apropiat singur de barca pescarilor, așteptând să fie hrănit. Savantul specializat în fauna nordică a mai spus că este greu de spus dacă delfinul se va obișnui să vâneze singur, deși au mai fost alții, scăpați din captivitatea rușilor, care au făcut tranziție la sălbăticie cu succes.

XS
SM
MD
LG