Linkuri accesibilitate

CC a Cehiei a dat dreptate unui hotel care în 2014 a avertizat turiștii că vor fi cazați doar dacă vor condamna în scris anexarea Crimeii


Ialta, peninsula Crimeea

Curtea Constituțională a Cehiei a dat dreptate unei companii hoteliere care i-a avertizat pe turiștii ruși că vor fi cazați în hotelul Brioni din Ostrava numai dacă vor condamna în scris anexarea Crimeii de către Rusia. Anunțul restrictiv a fost găsit de inspectorii comerciali cehi în aprilie 2014, la puțin timp după anexarea Crimeii, iar firma Golden Gastro Service a fost amendată pentru discriminare cu 5000 de coroane (200 de euro).

Dar Curtea Constituțională a constatat marți, 30 aprilie 2019, că avertismentul hotelierului din Ostrava a fost „o reacție imediată la o încălcare flagrantă a dreptului internațional”, fiind și „în conformitate cu politica externă a Cehiei și a organizațiilor internaționale”, deși nu a fost formulată în cel mai „inspirat” mod posibil. În urma exprimării poziției CC, cea mai înaltă instanță cehească ar urma să redeschidă dosarul.

XS
SM
MD
LG