Linkuri accesibilitate

Comisia pentru justitie a Camerei Reprezentanților decide să înceapă o procedură specială împotriva lui William Barr


Președintele Comisiei Judicieare a Camerei Reprezentanților, Jerry Nadler (D-NY) la audierea pe tema concluziilor Raportului Mueller

Comisia pentru justitie a Camerei Reprezentanților a decis să înceapă o procedură specifică împotriva ministerului american al Justiției, William Barr, care este și procurorul general, pentru că a refuzat să prezinte Congresului versiunea integrala a raportului procurorului special Mueller. Decizia Comisiei a determinat Casa Alba să invoce „privilegiile executive” ale președintelui oprind publicarea completă a raportului procurorului special Robert Mueller.

Purtătoarea de cuvânt, Sarah Sanders a spus că nici Casa Albă, nici ministrul Justiției nu vor îndeplini cererea „ilegală și nesăbuită” venită din partea lui Jerry Nadler, președintele democrat al Comitetului pentru justiție din Camera Reprezentanților. Opoziția democrată crede că raportul integral poate conține dovezi despre înțelegeri ascunse între campania președintelui Donald Trump și Rusia.

Raportul Mueller a ajuns la concluzia ca Rusia a fost implicată în alegerile prezidențiale americane, dar că echipa lui Donald Trump nu a conspirat cu Rusia să influenteze alegerile din 2016. Cu privire la amestecul presedintelui în bunul mers al justitiei însă, raportul nu a prezentat o concluzie și a detaliat mai multe cazuri în care președintele ar fi încercat să împiedice investigația. Președinta Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, a criticat decizia Casei Albe, spunînd că împiedică forul legislative să își îndeplinească obligațiile constituționale.

XS
SM
MD
LG