Linkuri accesibilitate

După Angela Merkel şi Theresa May s-ar putea retrage din politică


Cancelara germană Angela Merkel împreună cu premiera britanică Theresa May în timpul summitului UE-Liga Arabă. Sharm El Sheikh, Egipt, 25 februarie 2019

Cancelara Germaniei, Angela Merkel, a reafirmat că după 2021, când se încheie actualul mandat la conducerea Guvernului, nu va mai candida pentru nicio poziție politică, nici în Germania, nici altundeva în Europa. Merkel s-a retras anul trecut de la conducerea partidului său, Uniunea Creștin Democrată, dar speculațiile că și-ar putea continua cariera politică la Bruxelles au fost hrănite recent și de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, declarând că nu-și poate închipui ca „Merkel să dispară în anonimat”.

La Londra, pe de altă parte, liderul grupului parlamentar al Partidului Conservator în Camera Comunelor a declarat tot joi că premierul Theresa May a acceptat să discute calendarul plecării ei de la conducerea Partidului Conservator după ce luna viitoare Parlamentul va vota din nou asupra acordului privind Brexitul, negociat cu Uniunea Europeană, acord care a fost respins deja de trei ori, provocând amânarea Brexit-ului până pe 31 octombrie.

XS
SM
MD
LG