Linkuri accesibilitate

Marine Le Pen: Partidele naționaliste, eurosceptice și anti-imigranți vor obține un scor record la europarlamentare


Marine Le Pen
Marine Le Pen

Liderul populist din Italia, Matteo Salvini, găzduiește un summit al naționaliștilor europeni astăzi, la Milano, în speranța că reuniunea va mări șansele partidelor de extremă dreapta, care candidează la alegerile europarlamentare de săptămâna viitoare.

Lidera extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, a estimat în marginea summit-ului că partidele naționaliste, eurosceptice și anti-imigranți vor obține un scor record. Ea a spus că dorește să formeze o „super-facțiune” a acestor partide în viitorul Parlament European, explicând că o astfel de alianță ar putea modifica structura Uniunii Europene. Dar summit-ul de la Milano și șansele extremiștilor de dreapta au fost umbrite de scandalul de corupție izbucnit vineri seara în Austria, implicându-l pe liderul naționaliștilor austrieci Heinz-Christian Strache. Acesta a fost filmat cu camera ascunsă promițând contracte guvernamentale unei pretinse nepoate ale unui oligarh rus.

O absență notabilă de la reuniunea de la Milano, notează agenția AFP, este premierul ungur, Viktor Orban și partidul său Fidesz, precum și Partidul Lege și Justiție aflat la guvernare în Polonia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG