Linkuri accesibilitate

Vicepremierul rus Dmitri Kozak va vizita săptămâna viitoare Chișinăul


Dmitri Kozak cu Igor Dodon, la o întîlnire la Moscow, 29 ianuarie 2019
Dmitri Kozak cu Igor Dodon, la o întîlnire la Moscow, 29 ianuarie 2019

Vicepremierul rus Dmitri Kozak va vizita săptămâna viitoare Chișinăul, a anunțat președintele Igor Dodon de la Nur-Sultan, capitala kazahă, unde participă la un summit al Uniunii Economice Eurasiatice. Potrivit unei postări a președintelui moldovean pe Facebook, Vizita lui Kozak, care este și reprezentantul special al Kremlinului pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu R. Moldova, a fost convenită la o întrevedere a lui Dodon cu liderul rus Vladimir Putin, în marginea summit-ului din Nur-Sultan.

Tot săptămâna viitoare, Dodon urmează să se vadă din nou cu Putin, la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg. Aceste contacte au loc pe fundalul crizei postelectorale de la Chișinău, unde, la peste trei luni de la alegerile parlamentare de pe 24 februarie, partidele câștigătoare nu reușesc să formeze guvernul. Presa a scris că Rusia s-a opus vreme îndelungată ca socialiștii apropiați președintelui Dodon să facă alianță de guvernare cu Partidul Democrat al lui Vlad Plahotniuc.

Kozak este cunoscut la Chișinău pentru încercarea de a organiza, în 2003, o vizită a lui Putin și semnarea unui memorandum pentru rezolvarea problemei transnistrene, care au eșuat însă din cauza protestelor de stradă și presiunilor occidentale asupra fostului președinte moldovean, Vladimir Voronin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG