Linkuri accesibilitate

Partidul Socialiștilor a convocat Consiliului Republican al formațiunii


Reprezentanții Partidului Socialiștilor și ai Partidului Democrat s-au întâlnit în această dimineață, 7 iunie, pentru discuții la Parlament. După întrevederea, care a avut loc cu ușile închise, aceștia au declarat că nu pot oferi prea multe detalii despre ce s-a convenit, însă informații vor fi prezentate în a doua parte a zilei, după convocarea Consiliului Republican al PSRM, precum și după ședința Consiliului Național Politic al PDM, transmite IPN.

Vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, a declarat, după convorbiri că formațiunea sa le-a spus socialiștilor că are un singur obiectiv – de a forma majoritatea parlamentară și de a numi un Guvern. PDM optează pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE într-un ritm mai rapid, precum și că PDM „vrea să fie prieten cu toată lumea”, și să îmbunătățească relațiile și cu Federația Rusă.

Ion Ceban, secretarul pentru ideologie a PSRM, a menționat că socialiștii au ascultat propunerile democraților, care sunt destul de multe și că s-a luat act de ele. Acestea urmează să fie comunicate la ședința Consiliului Republican al formațiunii. În aceeași ședință, va fi discutată și situația creată cu privire la discuțiile cu Blocul Politic ACUM. „Vor urma deciziile care se impun ținând cont de toată informația disponibilă”, a spus Ion Ceban.

XS
SM
MD
LG