Linkuri accesibilitate

Statele Unite şi Mexicul au ajuns la un acord privind oprirea imigraţiei masive, ilegale spre America


Ministrul de externe mexican Marcelo Ebrard (al doilea din stg.) la o conferință de presă

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că Statele Unite şi Mexicul au ajuns la un acord privind oprirea imigraţiei masive, ilegale spre America şi, în consecinţă, este suspendată ameninţarea administrației americane de a impune taxe vamale progresive, începând de luni, pe toate importurile din Mexic.

„Mă bucur să vă informez că SUA au ajuns la un acord semnat cu Mexicul. Tarifele vamale prevăzute să fie aplicate luni de SUA la adresa Mexicului sunt astfel suspendate pe termen nedefinit", a anunţat Trump, pe Twitter.

Negocierile, la care a participat ministrul de externe mexican Marcelo Ebrard, s-au încheiat vineri seară la Departamentul de Stat american, unde a fost dată publicității și o declaraţie comună.

Se precizează că Mexicul va adopta „măsuri fără precedent" de combatere a imigraţiei ilegale, printre acestea urmând să figureze desfăşurarea gărzii naţionale cu prioritate la frontiera sudică a țării. Toţi migranţii care depun cereri de azil în Statele Unite vor fi trimişi înapoi în Mexic unde vor aştepta răspunsul autorităților americane.

Preşedintele Donald Trump anunțase recent că Statele Unite vor aplica începând cu 10 iunie tarife vamale progresive pentru importurile mexicane, mergând de la 5% la 25%.

XS
SM
MD
LG