Linkuri accesibilitate

Boris Johnson amenință cu neplata prețului Brexit-ului de către Marea Britanie dacă UE nu renegociază acordul de separare


Ministrul de externe britanic Boris Johnson la Londra în iunie 2018

Ministrul de externe Boris Johnson, principalul om politic candidat la succesiunea premierului Theresa May, s-a pronunțat pentru un refuz al Marii Britanii de a plăti echivalentul a 50 de miliarde de dolari ca preț al Brexit-ului, atîta timp cît Uniunea Europeană nu va acorda țării condiții mai bune de ieșire din Uniune. Bruxelles-ul a repetat în mai multe rînduri că nu este dispus să redeschidă negocieri asupra acordului de tranziție la care s-a ajuns cu premierul britanic și care a fost respins de trei ori de Parlamentul de la Londra. Theresa May a demisionat ca lideră a conservatorilor vinerea trecută.

În același context, un alt candidat in cei 11 la succesiunea lui May, Sajid David, s-a declarat astăzi dispus să plătească toate costurile găsirii unui aranjament ca soluție post-Brexit la frontiera cu Irlanda, fapt ce în opinia lui, ar putea redeschide negocierile cu UE.

XS
SM
MD
LG