Linkuri accesibilitate

În Hong Kong, sute de mii de oameni cer demisia șefei guvernului local


Imagini de la protestele din Hong Kong, 16 iunie 2019

În Hong Kong, sute de mii de oameni au ieșit din nou în stradă pentru a cere demisia șefei guvernului local, Carrie Lam, chiar și după ce oficiala a suspendat din cauza protestelor proiectul nepopular care prevedea extrădarea suspecților locali pentru a fi judecați în China.

Activiștii spun că decizia de suspendare și „regretul profund” exprimat de Lam nu este destul, că ea trebuie să demisioneze și să-și ceară scuze pentru folosirea forței de către poliție, iar proiectul privind extrădarea trebuie retras definitiv. Propunerea autoritățile pro-chineze din Hong Kong ca unii inculpați să poată fi judecați în tribunalele chinezești a provocat ample nemulțumiri populare în fosta colonie britanică returnată Chinei în 1997, care și-a păstrat statutul de regiune administrativă specială.

Oponenții au exprimat îngrijorarea că drepturile deținuților pot fi încălcate în penitenciarele chinezești. Potrivit poliției, un protestatar a decedat pe 15 iunie, căzând de pe o schelă unde încerca să agațe un banner.

XS
SM
MD
LG