Linkuri accesibilitate

Vicepremierul rus Dmitri Kozak revine la Chișinău săptămâna viitoare


Dmitri Kozak

Vicepremierul rus Dmitri Kozak revine la Chișinău săptămâna viitoare. El va fi însoțit de ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patrușev, a precizat vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Șova, citat de Radio Chișinău.

Kozak a fost la Chișinău cu două săptămâni în urmă, în ultimele zile înainte de formarea noii majorități parlamentare. În aceeași zi (luni, 3 iunie) la Chişinău s-au mai aflat comisarul european pentru vecinătate, Johannes Hahn și un înalt funcționar de la Departamentul de Stat american, Bradely A. Freden.

Tot săptămâna viitoare (luni, 24 iunie), la Chișinău și-a anunțat prezența o delegație a Parlamentului European, condusă de șeful vechii comisii pentru politică externă, David McAllister, delegație din care fac însă parte noi membri ai parlamentului.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, delegația se va întâlni cu premierul Maia Sandu, președintele Igor Dodon, ministrul de externe, Nicolae Popescu, ministrul de interne, Andrei Năstase, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu fostul premier Pavel Filip, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat.

XS
SM
MD
LG