Linkuri accesibilitate

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului cere eliberarea deținuților politici din Venezuela


Înaltul comisar ONU petru drepturile omului, Michelle Bachelet, Geneva , martie 2019

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a lansat un apel la „eliberarea" opozanţilor venezueleni închişi, potrivit unei declaraţii citite presei vineri seară, la finalul unei vizite de trei zile la Caracas.

„Lansez un apel autorităţilor să îi elibereze pe toţi cei care sunt deţinuţi sau lipsiţi de libertate pentru că şi-au exercitat drepturile civile în mod paşnic", a spus Michelle Bachelet, vorbind despre opozanţii guvernului Nicolas Maduro.

Michelle Bachelet a mai anunţat numirea a doi delegaţi însărcinaţi cu supravegherea situaţiei drepturilor omului în Venezuela şi a apreciat situaţia umanitară din ţară ca fiind „gravă". Vineri, Michelle Bachelet s-a întâlnit cu liderul opoziţiei Juan Guaido, și ulterior cu preşedintele Nicolas Maduro. Potrivit ONG-ului pentru apărarea drepturilor omului Foro Penal, în închisorile din Venezuela se află 700 de persoane, închise din '„motive politice''. Totuşi, guvernul lui Nicolas Maduro respinge termenul de „deţinuţi politici''.

XS
SM
MD
LG