Linkuri accesibilitate

Armata iraniană avertizează Statele Unite


La Teheran sunt prezentate resturile dronei americane, doborâtă joi, 20 iunie 2019
La Teheran sunt prezentate resturile dronei americane, doborâtă joi, 20 iunie 2019

Armata iraniană a avertizat sâmbătă Statele Unite că cel mai mic atac asupra teritoriului său ar avea consecinţe devastatoare pentru interesele americane din regiune. „Un singur glonţ tras în direcţia Iranului ar da foc intereselor Americii şi ale aliaţilor săi” în regiune, a declarat generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi, purtător de cuvânt al Statului Major al forţelor armate iraniene, într-un interviu pentru agenţia de presă Tasnim.

Vineri, preşedintele american Donald Trump a explicat că a decis, în ultimul moment, să anuleze loviturile aeriene contra unor ţinte iraniene, întrucât i s-a spus că 150 de oameni ar fi murit în atacuri, ceea ce nu ar fi fost un răspuns „proporţionat'” la doborârea unei drone americane de către iranieni.

După săptămâni de tensiuni crescânde și pe fundalul unor atacuri împotriva unor tancuri petroliere în Golf, Iranul a anunțat joi că a doborât o dronă militară americană de supraveghere, sporind temerile privind o confruntare militară între doi adversari de lungă durată.

Ministerul de externe britanic a informat că duminică, la Teheran, se va afla ministrul pentru problemele Orientului Mijlociu, Andrew Murrison pentru discuții „deschise și constructive” în timp ce la Berlin, cancelara Angela Merkel a declarat că se așteaptă ca tensiunile dintre Statele Unite și Iran să fie discutate la summitul G20, de la sfârșitul lunii, de la Osaka.

XS
SM
MD
LG