Linkuri accesibilitate

O delegație a Parlamentului European este așteptată luni la Chișinău


Hemiciclul PE de la Bruxelles, în seara anunțării rezultatelor alegerilor europarlamentare

La Chișinău este așteptată luni o delegație a Parlamentului European, condusă de șeful vechii comisii pentru politică externă, David McAllister, delegație din care fac parte însă noi membri ai parlamentului.

Potrivit unui comunicat al PE, delegația se va întâlni cu premierul Maia Sandu, președintele Igor Dodon, ministrul de Externe, Nicu Popescu , ministrul de Interne, Andrei Năstase, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu fostul premier Pavel Filip, liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat.

Vicepremierul rus Dmitri Kozak este de asemenea așteptat la Chișinău săptămâna viitoare. Va fi însoțit de ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patrușev, a precizat vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Șova, citat de Radio Chișinău. Kozak a fost la Chișinău cu două săptămâni în urmă, în ultimele zile înainte de formarea noii majorități parlamentare. În aceeași zi (luni, 3 iunie) la Chiținău s-au mai aflat comisarul european pentru vecinătate, Johannes Hahn, și un înalt funcționar de la Departamentul de Stat american, Bradely A. Freden.

XS
SM
MD
LG