Linkuri accesibilitate

„Mobiasbancă” va fi cumpărată de o bancă din Ungaria. BNM a aprobat achiziționarea pachetului de control


Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat, pe 10 iulie, achiziționarea de către OTP Bank Nyrt., Ungaria, a pachetului de control de acțiuni (mai mult de 50%) din capitalul social al BC „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” S.A, informează agenţia Moldpres.

Potrivit BNM, OTP Bank Nyrt. este o bancă universală cu sediul în Budapesta, Ungaria, listată la bursele de valori naționale și cele internaționale. Instituția este banca-mamă a unui grup financiar extins cu prezență în mai multe state europene - Bulgaria, România, Serbia, Croația, Slovacia, Ucraina, Muntenegru, Federația Rusă.

„Achiziția pachetului de control al BC „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” S.A. se va efectua în cadrul realizării obiectivului strategic al OTP Bank Nyrt. – de a constitui cel mai mare și de succes grup bancar universal din Europa Centrală și de Est. În Republica Moldova, OTP Bank Nyrt. își propune, în mod prioritar, să modernizeze produsele și serviciile pentru deponenții și clienții săi și să asigure o guvernanță corporativă transparentă și eficientă”, a precizat BNM, potrivit Moldpres.

XS
SM
MD
LG