Linkuri accesibilitate

Nancy Pelosi intenționează să introducă în Camera Reprezentanților o rezoluție de condamnare a remarcilor controversate ale lui Donald Trump


Nancy Pelosi în Congresul american
Nancy Pelosi în Congresul american

În Statele Unite, liderul minorității democrate din Senat i-a acuzat pe republicani că „fac un pact cu diavolul”, acceptând fără nici o critică remarcile extrem de controversate ale președintelui Donald Trump la adresa mai multor membre democrate ale Congresului, care provin din familii de imigranți.

Duminică, Trump a scris pe Twitter că aceste „congresmene democrate progresiste” ar trebui să se întoarcă în țările „precare și infestate de criminalitate” de unde au venit. După care luni, la Casa Albă, în cursul unei conferințe de presă, le-a îndemnat „să plece din Statele Unite, dacă nu le place” și dacă „urăsc America”.

Președintele nu și-a identificat țintele atacurilor, care par să se fi îndreptat împotriva unui grup de femei liberale de culoare aflate la primul lor mandat în Camera Reprezentanților. Republicanii nu au comentat declarațiile președintelui. Șefa democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a spus că Trump ar vrea să „facă America albă din nou” („make America white again”), parafrazând sloganul de campanie al republicanului. Acum, Pelosi vrea să introducă în Cameră o rezoluție care să condamne declarațiile rasiste ale președintelui.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG