Linkuri accesibilitate

Prima ședință a grupului interministerial România-R.Moldova


La București a avut loc prima reuniune a grupului de lucru interministerial mixt România – Republica Moldova, creat în baza înțelegerii la care au ajuns la începutul acestei luni premierii celor două țări. S-a decis ca sprijinul acordat de România să se concentreze prioritar pe următoarele domenii: protecția mediului și apelor, educație, cultură, sănătate, afaceri interne si cooperarea transfrontalieră, finanțe publice, telecomunicații, după cum se precizează într-un comunicat de presă al guvernului de la București. A fost reconfirmată cu acest prilej „importanța strategică a proiectelor de interconectare energetică”, se mai arată în comunicatul oficial.

Cele două delegații au discutat și despre „punerea în practică” a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la București pe 7 aprilie 2010.

Cele două delegații au fost conduse de ministrul de externe român demisonar Teodor Meleșcanu și de omologul său de la Chișinău, Nicu Popescu.

XS
SM
MD
LG