Linkuri accesibilitate

Poliția rusă a efectuat percheziții în locuințele unor participanți la recentele proteste de la Moscova


La protestul din 27 iulie de la Moscova, 27 iulie 2019

Poliția rusă a efectuat, noaptea trecută, percheziții în locuințele unor participanți la recentele proteste de la Moscova împotriva refuzului autorităților de a admite candidații opoziției în alegerile locale din septembrie. Potrivit portalului OVD-Info, polițiști, care nu s-au prezentat, au descins acasă la părinții lui Vasili Kuzmin, coordonatorul Blocului de stânga. Activistul a fost reținut, iar din apartament a fost ridicat computerul. Kuzmin a fost eliberat după interogatoriu. El figurează în calitate de martor în dosarul penal deschis de autorități pe faptul „dezordinilor în masă”.

Potrivit agenției oficiale TASS, perchezițiile sunt desfășurate de serviciul pentru apărarea constituției și contracararea terorismului al FSB, împreună cu Centrul pentru combaterea extremismului din cadrul MAI. Surse citate de TASS spun că autoritățile sunt în căutarea organizatorilor acțiunii de protest din 27 iulie, verifică rețelele sociale și mesageriile, identifică legăturile dintre participanți.

În urma protestului neautorizat de la Moscova, poliția a reținut aproape 1400 de persoane și a întocmit cca 200 de „protocoale administrative” pe care le-a trimis în instanțe. Totodată, au fost deschise trei dosare penale pentru acțiuni violente față de poliție.

XS
SM
MD
LG