Linkuri accesibilitate

Consiliul Suprem de Securitate a audiat funcționari ai Procuraturii Generale, Serviciului de Informații și Securitate, Băncii Naționale


Președintele Igor Dodon, prezidând o ședință a Consiliului Suprem de Securitate
Președintele Igor Dodon, prezidând o ședință a Consiliului Suprem de Securitate

Consiliul Suprem de Securitate a audiat oficiali ai Procuraturii Generale, Serviciului de Informații și Securitate, Băncii Naționale și altor instituții despre ancheta privind uzurparea puterii de stat în perioada 7-14 iunie 2019 și despre noii pași în investigarea furtului miliardului. Președintele Igor Dodon a declarat că, din cauza „secretului anchetei”, nu poate oferi detalii ale investigației privind uzurparea puterii, dar a spus că primele concluzii ale unei comisii parlamentare de anchetă „sunt așteptate până la finele lui septembrie”.

Sunt anchetate, inclusiv într-un dosar al Procuraturii Generale, refuzul Partidului Democrat să cedeze puterea în timpul crizei politice din luna iunie, tentativele PD de dizolvare a parlamentului și suspendare din funcție a șefului statului. Președintele Dodon nu a oferit detalii nici în privința investigării furtului din bănci, spunând numai că Banca Națională poartă noi discuții cu reprezentanții companiei internaționale Kroll, care a investigat dispariția banilor din sistemul bancar în 2014.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG