Linkuri accesibilitate

Maia Sandu la Zilele Diasporei: „Obiectivul acestui Guvern este să îmbunătățească sistemul investițional”


Maia Sandu

În cadrul Zilelor Diasporei, șefa cabinetului de la Chișinău, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu participanții. Sandu a menționat că Executivul își propune, în primul rând, crearea unui sistem de justiție funcțional, astfel încât oamenii să dorească să investească și să creeze afaceri fără teama că acestea vor fi preluate ilegal. Un alt obiectiv al guvernului său este să creeze un sistem economic favorabil dezvoltării afacerilor.

„Trebuie să creăm condiții pentru întreprinzătorii mici și mijlocii, în special în spațiul rural. Încercăm să venim cu această echitate în societate. Trebuie să creăm strategic locuri de muncă în regiuni. Obiectivul acestui Guvern este să îmbunătățească sistemul investițional”, a spus Maia Sandu, citată de site-urile de știri moldovenești.

Un alt subiect discutat a fost descentralizarea proiectelor cu susținere externă, astfel încât autoritățile publice locale să beneficieze de resurse financiare direct din partea donatorilor. Sandu a propus și crearea unui grup de lucru care să funcționeze online, unde reprezentanții diasporei vor putea schimba idei și veni cu propuneri pentru soluționarea problemelor existente. La rândul lor, membrii diasporei au declarat că sunt gata să facă voluntariat pentru a desfășura campanii de informare și implicare în rezolvarea diverselor probleme din Moldova.

XS
SM
MD
LG