Linkuri accesibilitate

Consiliul Republican al PSRM se întrunește în ședință pentru a decide asupra unor „probleme importante”


Zinaida Greceanîi, președinta PSRM

Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor se va întruni în ședință, miercuri, în orele amiezii, „pentru a examina situația politică din Republica Moldova și a lua decizii privind unele probleme importante”, se spune într-un comunicat al formațiunii, fără să ofere mai multe detalii.

Președintele Igor Dodon declara recent că la următoarea ședință a Consiliului Republican ar putea fi nominalizat candidatul socialiștilor pentru alegerile din toamnă la funcția de primar al Chișinăului.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Dodon a spus că ar putea fi propusă candidatura lui Ion Ceban, care a concurat în scrutinul precedent cu Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma DA.

La actualele alegeri, Năstase ar putea fi candidatul blocului ACUM, a declarat un coleg al acestuia de alianță, vicepreședintele Parlamentului și vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Păpșoi. La fel ca și președintele Dodon, Popșoi a spus că PSRM şi ACUM ar trebui să semneze un pact de neagresiune, așa încât fiecare candidat să se axeze „pe problemele Chişinăului şi nu pe politică sau geopolitică”.

XS
SM
MD
LG