Linkuri accesibilitate

Președintele Dodon convoacă de urgență CSS, în legătură cu vânzarea Avia Invest, concesionară a Aeroportului Chișinău


Președintele Igor Dodon a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate (CSS), în legătură cu vânzarea companiei Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. „Cer Ministerului Economiei și Infrastructurii și tuturor instituțiilor statului să pregătească informația aferenta acestei tranzacții, prin intermediul căreia compania vinovată de fărădelegile admise la aeroport, inclusiv contrabanda și evadarea din țară a unor criminali, a fost vândută, iar dreptul de concesionare pe încă 43 de ani a trecut la o altă companie”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Șeful statului a adăugat că CSS va discuta „riscurile aferente acestei tranzacții și soluțiile pentru readucerea aeroportului în gestionarea statului”. „Organele de drept vor prezenta informația privind investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului unui grup de escroci, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să informeze CSS și societatea despre modul în care Avia Invest și-a respectat obligațiunile contractuale”.

Marți, ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a cerut și el, într-o conferință de presă, discutarea subiectului în cadrul CSS. El a spus că Guvernul va încerca să renegocieze contractul de concesionare, pe care-l consideră „un act abuziv, comis cu multe abateri de către fosta guvernare, în detrimentul statului Republica Moldova și al cetățenilor”. El a spus și că, pe lângă contractul potențial fraudulos, ulterior, s-au deconspirat un șir de scheme de contrabandă și corupție, care au avut ca punct de pornire Aeroportul Internațional Chișinău. Totodată, ministrul a precizat că autoritățile moldovene urmează să se așeze la masa de discuții cu NR Investments Limited și să înțeleagă care sunt intențiile acestui investitor care a cumpărat, luni, 95% din acțiunile companiei Avia Invest.

XS
SM
MD
LG