Linkuri accesibilitate

Acordul politic între ACUM și PSRM ar putea fi semnat săptămâna viitoare, afirmă premierul Maia Sandu


Premierul Maia Sandu crede că acordul politic între Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, care ar urma să asigure continuitatea guvernării de coaliție, ar putea fi semnat săptămâna viitoare, deși există încă disensiuni în legătură cu unele reforme din justiție și procuratură. În caz contrat, Sandu a propus, într-un interviu cu Europa Liberă, ca cele doua partide să-și prezinte punctele de vedere diferite într-o dezbatere publică.

„Reiterez, dacă până săptămâna viitoare nu vom avea un acord comun, o să le prezentăm așa cum sunt ele, pe de o parte și pe alta, și în cadrul consultărilor publice sperăm să ajungem la un numitor comun”. Printre reformele acceptate, se pare, este crearea unei comisii de evaluarea a procurorilor și judecătorilor care să includă „inclusiv procurori sau foști procurori, foști judecători din țările Uniunii Europene” ceea ce i-ar da mai multă credibilitate.

„Uneori și atunci când intențiile sunt foarte bune se întâmplă că mai dăm în bară, așa cum s-a întâmplat în cazul Curții Constituționale”, a recunoscut premierul Maia Sandu în interviul cu Europa Liberă. Premierul a cerut din nou ca noul președinte al Curții Constituționale, socialistul Vladimir Țurcan să facă un pas înapoi „și să lase o persoană fără trecut politic să ajungă în această funcție”, dar a recunoscut că votul de la CC nu poate fi schimbat.

„ Nu am anticipat niște lucruri și trebuie să ni le asumăm cu toții” a spus premierul în interviul cu Europa Liberă.

Interviul integral, aici.

XS
SM
MD
LG