Linkuri accesibilitate

Igor Munteanu consideră privatizarea Air Moldova drept „ilegală”


Privatizarea fostei întreprinderi de stat „Air Moldova” a fost un exercițiu „netransparent, ineficient și ilegal”, a declarat Igor Munteanu, președintele comisiei parlamentare de investigare a privatizărilor, citat de Agora.md.

Munteanu, după audieri în Parlament, a cerut între altele un audit complex, pentru a se verifica dacă sunt respectate prevederile contractului de privatizare: „Conform contractului de privatizare, compania care a cumpărat această proprietate din partea statului are obligația ca, timp de trei ani, să se afle sub regim de monitorizare. Compania nu poate să gajeze și să înstrăineze bunuri în această perioadă fără acordul R. Moldova. Auditul este extrem de necesar”, a mai spus Munteanu.

Agenția Proprietății Publice a anunțat în octombrie 2018 că „Air Moldova” a fost cumpărată de firma „Civil Aviation Group”, formată de compania românească Blue Air și un grup de investitori din Republica Moldova. Civil Aviation Group s-a obligat să achite 50 de milioane de lei în buget și să preia datoria de peste 1,2 miliarde de lei a companiei „Air Moldova”.

XS
SM
MD
LG