Linkuri accesibilitate

Noi sancțiuni UE împotriva Rusiei, fostul vicepremier Dmitri Rogozin printre cei vizați


Protest la Bruxelles împotriva anexării peninsulei Crimeea, martie 2014

Ambasadorii Uniunii Europene au decis miercuri, 4 septembrie, să prelungească cu 6 luni sancțiunile impuse împotriva a 170 de oficialități ruse și separatiști pro-ruși din Ucraina, ca și împotriva a 44 de entități.

Sancțiunile implică interdicția de a călători în spațiul comunitar și înghețarea activelor bancare deținute în Uniunea Europeana. Măsura va fi oficial aprobată săptămâna viitoare de Uniunea Europeană, așa cum i-au declarat corespondentului Europei Libere diplomați care au vorbit sub condiția anonimatului.

Uniunea Europeană a început să impună aceste sancțiuni după ce Rusia a anexat abuziv, în 2014, peninsula ucraineană Crimeea și a început să sprijine milițiile separatiste din estul Ucrainei.

Pe lista oficialităților lovite de noile sancțiuni se află ambasadorul Moscovei în Statele Unite, Anatoli Antonov, ex-vicepremierul Dmitri Rogozin, directorul general la Rosscosmos, șeful forțelor armate ruse, generalul Valeri Gherasimov, și jurnalistul de la televiziunea de stat Dmitri Kiseliov. Entitățile afectate sunt formațiuni ale milițiilor separatiste și companii din Crimeea.

XS
SM
MD
LG