Linkuri accesibilitate

Președinta desemnată a Comisiei Europene, Urusula von der Leyen, intenționează să-și prezinte pe 12 septembrie echipa de comisari


Ursula fon der Leyen
Ursula fon der Leyen

Marți, 12 septembrie, președinta desemnată a Comisiei Europene, Urusula von der Leyen intenționează să-și prezinte echipa de comisari, după ce și Italia și-a nominalizat candidatul în persoana fostului premier Paolo Gentiloni. Italia a întârziat numirea unui candidat din cauza crizei guvernamentale, încheiată numai joi, prin formarea unui nou guvern de coaliție între Mișcarea 5 Stele și Partidul Democrat. Marea Britanie, în curs de a se retrage din UE, nu desemnează un candidat.

Potrivit unor surse diplomatice, citate de Politico.eu, von der Leyen i-a propus candidatei cehe, Vera Jourova un portofoliu legat de probleme de democrație, care ar include o analiză anuală a modului în care țările membre respectă principiile statului de drept. Se mai așteaptă ca olandezul Frans Timmermamns și daneza Margrethe Vestager să devină vicepreședinți ai Comisiei, dar nu este clar cu ce portofoliu.

XS
SM
MD
LG