Linkuri accesibilitate

Ministerele de externe de la Moscova și Chișinău anunță agenda discuțiilor dintre Popescu și Lavrov


Ministerul de externe de la Moscova

Ministrul moldovean de externe și al Integrării Europene, Nicu Popescu va face mâine o vizita la Moscova, unde are programata o întrevedere cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis un comunicat în care scrie că scopul vizitei este „normalizarea relaţiilor moldo-ruse, restabilirea dialogului politic, dezvoltarea relațiilor comercial-economice”.

De asemenea, se arată în comunicat, ministrul moldovean de externe va reafirma necesitatea retragerii necondiționate şi complete a militarilor şi munițiilor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Nicu Popescu se va întâlni și cu reprezentanți ai Dumei de Stat, ai Consiliului Federației și cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Potrivit unui comunicat al ministerului rus de externe, părțile trebuie să „coordoneze ceasurile” pe întreaga agendă a relațiilor bilaterale și să reactualizeze relațiile în baza principiilor prevăzute în Tratatul de prietenie și cooperare din 2001.

Externele rusești spun va avea loc un schimb de opinii despre cum poate fi intensificată dinamica cooperării între cele două ministere, între departamentele sectoriale, despre cooperarea în sfera culturală și umanitară.

Va fi examinat cadrul legal al relațiilor bilaterale în vederea îmbunătățirii acestuia (numărul total de acorduri fiind de 170 de documente).

Va avea loc și un schimb de opinii cu privire la perspectivele de cooperare în domeniul energetic, investiții și agricultură.

XS
SM
MD
LG