Linkuri accesibilitate

Procuratura dezminte reținerea directorului Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc


Sputnik Moldova, directorul Vladimir Novosadiuc https://sputnik.md/editorialist/20150923/1958576.html
Sputnik Moldova, directorul Vladimir Novosadiuc https://sputnik.md/editorialist/20150923/1958576.html

Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au anunțat percheziții în domiciliile și birourile mai multor persoane care ar fi implicate „în furtul miliardului”. Perchezițiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul directorului Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, au loc acțiuni „de generalizare a informației privind obiectele depistate și ridicate din locațiile perchiziționate”. Procuratura menționează că nu au fost reținute alte persoane decât deputatele Reghina Apostolova și Marina Tauber, cărora luni le-a fost ridicată imunitatea la solicitarea Procurorului General interimar.

Anterior, presa de la Chișinău a scris că directorul agenției de presă și radioului Sputnik Moldova ar fi fost reținut de ofițerii anti-corupție în legătură cu rolul pe care l-ar fi jucat în devalizarea sistemului bancar din R. Moldova. Unimedia scria că Novosadiuc a fost membru al conducerii Băncii Sociale, controlată de fostul primar de Orhei, care a plecat din țară după schimbarea de guvern din iunie. Numele lui Novosadiuc figurează în raportul Kroll.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG