Linkuri accesibilitate

Duma de Stat de la Moscova investighează activitatea în Rusia a posturilor de radio străine


„Cine este dușmanul principal al Rusiei?” Un baner la conferința de presă anuală a președintelui rus Vladimir Putin de la Moscova. Decembrie 2018

Vasili Piskarev, președintele Comisiei parlamentare ruse pentru amestecul străin, a declarat vineri că postul de radio Deutsche Welle a încălcat legislația rusă când a relatat despre protestele anti-guvernamentale din această vară și că deputații vor continua să investigheze și activitatea altor posturi străine care acționează în Rusia, inclusiv a postului nostru de radio, pentru infracțiuni similare. „Activând pe teritoriul nostru, DW a încălcat multe legi”, a spus Piskarev.

Corespondentul la Moscova al postului german, Serghei Dik, a fost reținut pentru scurt timp în luna iulie, împreună cu alți jurnaliști, și i s-a distrus echipamentul.

La protestele din această vară au fost arestați peste 2000 de oameni, iar acțiunile violente ale autorităților au fost condamnate internațional.

Piskarev a mai spus că va fi declanșată o investigație parlamentară și asupra activității din Rusia a altor posturi internaționale, precum BBC și Radio Europa Liberă/Radio Libertatea, pentru a vedea dacă acestea nu încalcă și ele legislația rusă.

XS
SM
MD
LG