Linkuri accesibilitate

Tiraspolul planifică să înceapă eliberarea de pașapoarte transnistrene la Moscova


Tiraspolul anunță că planifică să înceapă eliberarea de pașapoarte transnistrene la Moscova și în alte orașe ale Federaţiei Ruse. Un anunț în acest sens a făcut șeful departamentului de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev. Pașapoartele transnistrene nu au nicio valoare în afara regiunii separatiste, nefiind recunoscute de niciun stat al lumii, nici măcar de Rusia.

Într-un interviu cu presa transnistreană, Ignatiev a spus: „Avem o anumită posibilitate legislativă pentru a desfășura activități consulare și acum punem la punct aceste mecanisme care îi vor ajuta pe cetățenii noștri, reprezentanții diasporei transnistrene, de la Moscova și din alte orașe ale Federaţiei Ruse să-și realizeze drepturile”.

Eliberarea actelor regiunii separatiste nu ar fi posibilă fără acceptul autorităților ruse. Ministerul moldovean de Externe nu a avut deocamdată nicio reacție pe marginea acestui caz.

La începutul acestui an la Moscova a fost deschisă o așa-numită reprezentanță oficială a Transnistriei. Atunci, diplomați din Ministerul rus de Externe au dat asigurări că tratează oficiul doar ca o instituție culturală, și nu una oficială consulară. Tiraspolul însă a insistat mereu că ar fi deschis la Moscova „o reprezentanță diplomatică”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG