Linkuri accesibilitate

Premiul Nobel în medicină: pentru descoperirile privind „modul în care celulele se adaptează diferențelor de nivel al oxigenului din mediu”


Laureații premiului Nobel pentru medicină: William G.Kaelin Jr., Peter J.Ratcliffe și Gregg L. Semenza, 7 octombrie, 2019, Suedia

William G.Kaelin Jr., Peter J.Ratcliffe și Gregg L. Semenza au obținut premiul Nobel pentru medicină și fiziologie pentru descoperirile privind „modul în care celulele percep și se adaptează diferențelor de nivel al oxigenului din mediu”.

„Importanța fundamentală a oxigenului se știa de secole, însă modul în care celulele se adaptează variațiilor nivelului de oxigen a fost mult timp o necunoscută. Lucrarea care primește premiul Nobel în acest an arată care sunt mecanismele moleculare prin care sunt reglate la nivel genetic răspunsurile organismului la variațiile nivelului de oxigen”, se spune pe pagina de Twitter a Premiului Nobel, luni.

Descoperirile celor trei cercetători ar putea ajuta și la stoparea dezvoltării tumorilor canceroase, precum și la strategia de combatere a altor boli.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG