Linkuri accesibilitate

Cancelara Angela Merkel și-a exprimat solidaritatea cu comunitatea evreilor din Germania, după atacul antisemit de la Halle


La Halle în zona atacului terorist

Cel puțin două persoane au murit și alte două au fost rănite într-un atac miercuri, în apropierea sinagogei din orașul est-german Halle. O persoană înarmată și îmbrăcată militar a fost reținută. Tănărul de 27 de ani, relatează revista Der Spiegel, s-a filmat pe tot parcursul atacului care avea ca țintă sinagoga din oraș. Procuratura generală a confirmat că este vorba de un atac motivat de sentimente „antisemite și de extrema dreaptă”. Se pare că atacatorul a postat și un manifest pe pagini de Internet ale extremei dreapta din care reiese că în afară de evrei, era pregătit să ucidă musulmani și oameni de stânga.

Cancelara Angela Merkel a fost miercuri seară într-o sinagogă din Berlin petru a-și exprima solidaritatea cu comunitatea evreilor din Germania.

Ministrul german de externe Heiko Maas s-a declarat întristat de sincronizarea dintre un atac de natură antisemită și ziua de Yom Kippur, și a afirmat pe Twitter că germanii trebuie să combată antisemitismul din țara lor.

XS
SM
MD
LG