Linkuri accesibilitate

Dacian Cioloș: Viitorul raportor al PE pentru R.Moldova „foarte probabil” va veni din grupul de deputați români din USR-Plus


Viitorul raportor al Parlamentului European pentru R.Moldova „foarte probabil” va veni din grupul de deputați români din USR-Plus, a declarat Europei Libere, Dacian Cioloș, liderul partidului Plus și în noul Parlament European, liderul grupului „Renew Europe”.

„Foarte probabil o să fiu și eu direct implicat”, a mai spus Cioloș, la Bruxelles, așa că „în următorii cinci ani, pozițiile Parlamentului European despre Moldova vor fi pregătite” de USR (Uniunea Salvați România) - Plus.

Cioloș a salutat noua guvernare de la Chișinău și deschiderea acesteia față de UE, arătând că strategia a avut rezultate rapide, Bruxelles-ul deblocând o serie de ajutoare financiare importante pentru R.Moldova, înghețate anterior, din cauza derapajelor guvernări democrate. Dar tot din aceasta cauză, Cioloș a atras atenția că poziția UE față de guvernarea de la Chișinău este pentru moment una de „așteptare”, mai sceptică, după seria de promisiuni neonorate ale fostelor guverne.

Interviul integral cu Dacian Cioloș, realizat la Bruxelles de Valentina Ursu, în scurt timp, pe pagina noastră de internet la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG