Linkuri accesibilitate

Candidații Franței și Ungariei acceptați de președinta desemnată a Comisiei Europene, rămâne România


Ursula Von der Leyen,președinta desemnată a Comisiei Europene

Președinta desemnată a Comisie Europene, Ursula von der Leyen a acceptat, luni seară oficial, noii candidați ai Franței și Ungariei la funcția de comisari europeni. Thierry Breton (Franța) și Olivér Várhelyi (Ungaria) vor începe acum procesul de audieri în Parlametul European: mai întâi comisia de afaceri juridice, care va verifica integritatea candidaților după care cel puțin o comisie de specialitate.

Totodată, von der Leyen a mărit presiunile asupra României să prezinte o nouă candidatură, după respingerea Rovanei Plumb. În acest moment, în România nu este clar cine poate face propunerea, pentru ca guvernul social-democrat este demisionar iar noul guvern liberal nu a fost votat încă de Parlament.

Mai multe, aici.

Respingerea candidaților propuși de România, Ungaria și Franța, în diverse stadii ale procesului de audieri parlamentare a forțat amânarea până în decembrie a momentului în care noua Comisie Europeană va putea funcționa. Teoretic, România urmează să preia portofoliul transporturilor, Ungaria pe cel al vecinătății iar Franța, portofoliul lărgit al pieți interne

XS
SM
MD
LG