Linkuri accesibilitate

Mihail Gorbaciov: Atmosfera între Rusia și Occident este „rece”


Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov a declarat, într-un interviu cu BBC, că atmosfera între Rusia și Occident este „rece”, „tot război”. În diferite locuri se întâmplă încăierări, schimburi de focuri de armă. Avioane şi nave sunt trimise peste tot. Nu este genul de situaţie pe care să ne-o dorim”.

Din punctul de vedere al fostului lider sovietic, tensiunile dintre Rusia şi Occident se află la limita unei confruntări: „atâta timp cât există arme de distrugere în masă, în special arme nucleare, pericolul este colosal”. Gorbaciov a mai adăugat că „toate statele - absolut toate statele - trebuie să declare că armele nucleare trebuie distruse. Asta pentru a ne salva pe noi şi planeta”.

Mai multe, aici.

Mihail Gorbaciov are 88 de ani și a condus URSS din 1985 până în 1991. Încercările sale de reformă au dus la încheierea războiului rece, la încetarea monopolului politic al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice și la prăbușirea Uniunii Sovietice. A primit Premiul Nobel pentru Pace în 1990 pentru „rolul său conducător în procesul de pace” care a dus la căderea Zidului Berlinului şi „a adus Războiul Rece la un sfârşit paşnic”.

XS
SM
MD
LG