Linkuri accesibilitate

„Rusia, China, Iranul și alți actori caută să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020”, spun şefi de servicii americane


Cele mai multe distorsionări s-ar produce pe rețelele sociale, se arată în demersul șefilor serviciilor americane

Mai mulți înalți reprezentanți ai serviciilor americane de informații și din justiție și din instituțiile de forță au avertizat că Rusia, China comunistă, Iranul și alţi „adversari străini” încercă să se amestece în alegerile prezidențiale americane de anul viitor. Documentul este semnat de procurorul general Bill Barr, ministrul Apărării Mark Esper, secretarul interimar al Securității Interne, Kevin Mc Aleenan, directorul în exercițiu al Serviciilor Naționale de Informații, Joseph Maguire, directorul FBI Christopher Wray, comandatul comandamentului cibernetic american și director general al Agenției Naționale de Securitate Paul Nakasone, ca și de directorul Agenției pentru Securitate Cibernetica și Infrastructură, Christopher Krebs.

În declarație se arata că „adversarii noștri doresc să submineze instituțiile noastre democrate, să influențeze sentimentele publice și să afecteze politicile noastre guvernamentale”. „Rusia, China, Iranul și alți actori străini cu intenții malefice, toți caută să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020” și că aceste încercări vor fi făcute folosindu-se de rețele de socializare, prin operațiuni de dezinformare și prin atacuri cibernetice menite să afecteze infrastructura locală și națională americană.

Declarația le cere americanilor să folosească numai surse de încredere în mediul virtual pentru informații electorale și să raporteze orice activitate suspicioasă.

Declarația mai arata că între agențiile guvernamentale și autoritățile locale există acum un „nivel de coordonare fără precedent” menit să protejeze procesele democratice din Statele Unite.

XS
SM
MD
LG