Linkuri accesibilitate

Igor Dodon spune că mai este timp ca Guvernul să-și retragă „inițiativa anticonstituțională”


Igor Dodon

Procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru coaliția de guvernământ, a scris președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe Facebook, după înaintarea de către socialiști a moțiunii de cenzură, informează agenţia IPN.

Șeful statului spune că „există teren și timp pentru ca inițiativa anticonstituțională să fie retrasă”. La fel, susține că „există încă răgaz pentru reflecții din partea conducerii Blocului ACUM și pentru înțelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar Coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale”.

În postarea sa pe FB, șeful statului moldovean consideră că „încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată, pentru a ieși din impas, pentru a evita și destrămarea majorității parlamentare, și eventual alegerile anticipate”.

Partidul Socialiștilor a înaintat vineri, 8 noiembrie, o moțiune de cenzură ca urmare a asumării de către Guvern a răspunderii pentru modificarea Legii procuraturii. Biroul Permanent se va întruni în următoarele trei zile pentru a decide când va avea loc următoarea ședință în plen, la care se va examina moțiunea depusă.

XS
SM
MD
LG