Linkuri accesibilitate

Maia Sandu: „Cei care au povestit până deunăzi că vor la fel o justiție independentă, se pare că s-au speriat”


Maia Sandu în Parlament

În timp ce șefa cabinetului de la Chișinău Maia Sandu prezenta în plenul Parlamentului proiectul modificării Legii procuraturii, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, o acțiune de susținere a premierului a avut loc în fața clădirii legislativului.

Președintele fracțiunii Blocul ACUM - Platforma DA, Alexandru Slusari, le-a spus protestatarilor că, dacă moțiunea de cenzură va trece, socialiștii să-și asume criza politică și haosul care va fi în țară. „Noi nu cedăm niciun pas. Noi trebuie să reformăm justiția, dacă nu avem justiție, toate protestele, toată lupta noastră a fost degeaba”, a spus Alexandru Slusari.

După ce PSRM a înaintat moțiunea de cenzură, premierul Maia Sandu a ieșit în fața susținătorilor și a declarat că „cei care au povestit până deunăzi că vor la fel o justiție independentă, justiție adevărată, acum, când vine momentul adevărului, când trebuie să înceapă să fie curățată procuratura și judecătoriile, se pare că s-au speriat”. „Există riscul să pice acest Guvern, dar noi nu putem să-i lăsăm să captureze statul încă o dată”, a spus Maia Sandu.

Partidul Socialiștilor a înaintat vineri, 8 noiembrie, moțiune de cenzură ca urmare a asumării de către Guvern a răspunderii pentru modificarea Legii procuraturii. Biroul Permanent se va întruni în următoarele trei zile pentru a decide când va avea loc următoarea ședință în plen, la care se va examina moțiunea de cenzură depusă.

XS
SM
MD
LG