Linkuri accesibilitate

Activista Greta Thunberg a ancorat în Portugalia, de unde va merge la conferința ONU pentru combaterea încălzirii globale


Activista adolescentă Greta Thunberg a ajuns astăzi în Europa după o călătorie de 21 de zile cu catamaranul peste Oceanul Atlantic pentru a participa la un summit ONU împotriva emisiilor nocive. Ancorând în Portugalia, de unde va merge la conferința de la Madrid, adolescenta care a pornit o mișcare globală a tinerilor contra inacțiunii guvernamentale în fața poluării mediului a spus că lumea subestimează forța unor „copii supărați”.

„Trebuie să facă fiecare tot ce-i stă în puteri pentru a se situa de partea corectă a istoriei (...). Sper că veți începe cu toții să luptați pentru viitorul vostru”, a mai spus Thunberg. La conferința de la Madrid, țările lumii încearcă să se pună de acord cum să atingă țintele de reducere a emisiilor nocive stabilite prin Acordul de la Paris din 2015. Un nou raport ONU confirmă că ultimii cinci ani au fost cei mai calzi din istorie, anul 2019 având șanse să devină al doilea cel mai cald de când există date.

XS
SM
MD
LG