Linkuri accesibilitate

Casa Albă nu intenționează să participe la lucrările Camerei Reprezentanților, în vederea punerii sub acuzare a lui Donald Trump


Casa Albă a confirmat vineri că nu intenționează să participe la lucrările Camerei Reprezentanților, dominată de democrați, în vederea punerii sub acuzare a președintelui Donald Trump, considerând că procesul este un „simulacru”. Casa Albă, care a refuzat până în prezent să colaboreze cu ancheta care va duce la punerea sub acuzare a președintelui, avea termen până vineri seară să spună dacă va asista, prin intermediul unui avocat, la redactarea capetelor de acuzare în Comisia juridică.

Președinta Camerei Reprezentanților din Congres, democrata Nancy Pelosi, a cerut joi, oficial, comisiei juridice să redacteze actul de acuzare în cadrul procedurii de „impeachment” împotriva președintelui Donald Trump. „Președintele a făcut abuz de putere în beneficiu său politic personal și pe seama securității noastre naționale. (...) În America, nimeni nu este deasupra legii”, a spus Pelosi într-o declarație făcută la Washington.

Opoziția democrată, care a inițiat procedura de „impeachment”, spune că Donald Trump a cerut Ucrainei să-i investigheze rivalul politic, fostul vicepreședinte Joe Biden, în legătură cu activitățile fiului acestuia, Hunter Biden, într-o companie energetică ucraineană. În acel moment, Casa Albă înghețase un important ajutor militar pentru Ucraina, care între timp a fost trimis Kiev-ului. Trump spune că ancheta din Camera Reprezentanților ar fi o „vânătoare de vrăjitoare”.

XS
SM
MD
LG