Linkuri accesibilitate

Deputatul Igor Munteanu avertizează că noua taxă pe comunicațiile electronice ar putea „izola” R.Moldova


Vicepreşedintele Partidului Platforma „DA”, Igor Munteanu, preşedintele noii comisii parlamentare pentru control asupra bugetelor publice avertizează, într-un interviu cu Europa Liberă, că noua taxă pe comunicațiile electronice, inclusă în proiectul de buget pe 2020, este aproape imposibil de pus în practică și ar putea „izola” R.Moldova, prin faptul că marile companii de comunicații ar putea pleca.

„Nouăzeci la sută din publicitatea online este străină. Cineva dorește din răsputeri să ne aducă într-un Ev Mediu al decuplării de la principalele rețele de comerț global sau schimb de informații și produse software sau poate cineva dorește, de exemplu, să instaleze în Republica Moldova un fel de „russkii internet”, cu un fel de cenzură impusă pe principalele motoare de căutare, pentru ca Republica Moldova să se orienteze rapid către o altă piață?”, se întreabă Igor Munteanu în interviul cu Europa Liberă.

Adoptată în primă lectură, joi, de majoritatea parlamentară tacită PD-PSRM, legea bugetului şi politica fiscală pentru 2020 readuce la nivelul general taxele pentru domeniul HoReCa, nu anulează taxarea tichetelor de masa și introduce taxe noi, pentru comunicaţiile electronice. Blocul ACUM, de opoziție, s-a abținut de la votul de joi, spunând că proiectul de buget are un „deficit enorm”, fără acoperire. O prioritate reflectată în proiectul de buget este reconstrucția drumurilor, alocațiile pentru fondul rutier urmând să se majoreze cu 60% față de anul curent și să depășească 1,7 miliarde de lei. Proiectul de buget prevede finanțarea unor proiecte controversate ale fostei guvernări PD, ca Prima Casă și Arena Chișinău.

XS
SM
MD
LG