Linkuri accesibilitate

Pedeapsă mai dură pentru carabinierul suspectat de omor cer participanții la un protest din satul Elizaveta (mun. Bălți)


Imagine simbol

Locuitorii satului Elizaveta, mun. Bălți, au organizat un protest în această dimineață, informează NordNews. Oamenii sunt nemulțumiți de pedeapsa cerută de procurori în cazul tânărului, de 23 de ani, împușcat mortal de un carabinier pe 13 ianuarie. Procurorul care instrumentează cazul a solicitat o pedeapsă între 10-15 ani de închisoare pentru angajatul Inspectoratului General de Carabinieri suspectat de omor.

Tragedia s-a produs la începutul săptămânii curente, iar la scurt timp pe rețelele de socializare au apărut imagini de la locul incidentului, autorul cărora afirmă că omul legii era în stare de ebrietate și speria localnicii cu un pistol. În imaginile publicate se vede cum, alertați și derutați, oamenii îi cer carabinierului să lase arma jos.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General de Carabinieri, angajatul său se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală era deținută legal. Procuratura investighează acest caz, iar Inspectoratul de Carabinieri al MAI a inițiat o anchetă internă.

XS
SM
MD
LG