Linkuri accesibilitate

România: aproape 1300 cazuri noi de COVID-19


Numărul infectărilor cu coronavirusul nou în România a trecut de 50.000 vineri, după înregistrarea a 1.295 de cazuri noi. De la începutul oficial al epidemiei în România, unde primul caz s-a descoperit la 26 februarie, au murit de COVID-19 2.343 de oameni, iar 27.000 s-au vindecat.

Președintele Klaus Iohannis a dispus restricții severe în martie, înlocuind apoi starea de urgență cu o stare de alertă, care urmează să expire peste două săptămâni.

Reuters relatează că o treime din cazurile românești s-au înregistrat în trei patru regiuni: capitala București, orașele Suceava și Brașov, și județul Argeș.

Partidul social-democrat, de opoziție, speră să răstoarne guvernul centrist minoritar al premierului Ludovic Orban cu o moțiune de cenzură în parlament spre sfârșitul lunii viitoare, învinuindu-l de proasta gestionare a crizei.

Vineri, Italia a extins restricțiile privind intrarea persoanelor din România și Bulgaria, care urmau să expire vineri. Ministrul sănătății, Roberto Speranza, nu a dat un nou termen pentru ridicarea lor.

XS
SM
MD
LG