Linkuri accesibilitate

Elveția ar putea întări restricțiile, din cauza creșterii numărului de infecții COVID-19


Elveția ar trebui să întărească restricțiile pentru a reduce răspândirea coronavirusului, în urma unei creșteri recente a cazurilor și pentru a preveni necesitatea unor măsuri mult mai dure în viitor, a declarat astăzi noul șef al grupului de lucru pentru coronavirus din această țară, citat de Reuters.

Elveția a raportat numărul de noi cazuri de COVID-19 la peste 200 pe zi, recent, după o medie de 35 pe zi, în luna iunie.

Martin Ackermann, care conduce agenția care oferă consultanță științifică guvernului elvețian, a declarat că țara este la un pas de o creștere mare a infecțiilor cu COVID-19.

Elveția a ridicat restricțiile care au fost impuse în martie, când magazinele, barurile și restaurantele au primit ordin să se închidă pentru a preveni răspândirea virusului, care a infectat 35.000 de oameni și a ucis 1.707 în aceasta țară cu 8,6 milioane de oameni.

Ackermann susține că este obligatorie purtarea măștilor de față în interior, și nu numai în transportul public și la demonstrațiile politice.

Mărimea adunărilor publice ar trebui să fie din nou limitată, a declarat Ackermann, care este un expert în microbiologie și care crede că nu trebuie să participe la ele mai mult de 100 de persoane.

XS
SM
MD
LG