Linkuri accesibilitate

Mike Pence: sprijinim dreptul la proteste pașnice, dar „răzmerițele și jafurile nu sînt proteste pașnice”


Vicepreședintele republican Mike Pence în a treia zi a Convenției Naționale Republicane, Baltimore, Maryland, 26 august 2020.
Vicepreședintele republican Mike Pence în a treia zi a Convenției Naționale Republicane, Baltimore, Maryland, 26 august 2020.

Vicepreședintele american Mike Pence s-a folosit de discursul său în a treia seară a Convenției Republicane Naționale din 26 august pentru a formula un mesa de tip lege-și-ordine, în contextul unui nou val de tulburări rasiale violente în Wisconsin, unul din statele importante pentru alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie.

Pence, care a acceptat nominalizarea Republicanilor alături de președintele în exercițiu Donald Trump pentru scrutinul prezidențial, a luat act de protestele din localitatea Kenosha, statul Wisconsin, care au deveinit violente după ce un bărbat afro-american a fost împușcat în 23 august într-o altercație cu polițiști albi.

Mike Pence a spus că el și Trump sprijină dreptul la proteste pașnice, dar că „răzmerițele și jafurile nu sînt proteste pașnice”. El a adăugat că o victorie Trump-Pence ar însemna „ordine pe străzi în țara asta pentru fiecare american, de orice rasă, religie și culoare”.

Pence s-a referit și la oponentul lui Trump în alegeri, Joe Biden, candidat din partea Partidului Democrat, spunînd că acesta „va dubla politicile care duc la violență în orașele americane. „Nu veți fi în siguranță în America lui Joe Biden”, a afirmat Mike Pence.

Joe Biden a ripostat pe Twitter spunînd că alegerea „nu poate fi mai clară” și că americanii pot alege pentru încă patru ani de „frică, diviziune și ură”, sau „pot alege pentru o cale diferită - una a speranței, a unității și a luminii.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG